Wola Imperatorska

Awatar użytkownika
Skryba
Mistrz Gry
Kontakt:

Wola Imperatorska

Post autor: Skryba »

Duże ogłoszenia.
When I became a man I put away childish things, including the fear of childishness and the desire to be very grown up. - C.S. Lewis
Awatar użytkownika
Skryba
Mistrz Gry
Kontakt:

Re: Wola Imperatorska

Pierwsza

I tura rekrutacji zakończy się dzisiaj o północy, jutro zostaną rozdane pierwsze akcepty i rozstrzygnięte te konflikty podań, które się da. Gracze, którym zaakceptuję podania dostaną w sobotę już swoje działy na forum.

Wobec trudności czasowych znacznej części graczy (sesja itp) zamiast planowanej tury zero na czas mojej nieobecności (26.06-03.07) wprowadzona zostaje II tura rekrutacji, w której nadal można składać podania. Bardzo proszę tych, którzy nie napisali jeszcze na forum żadnego posta by dodali jakiegokolwiek w Chacie lub ROSWG. Pierwszy post musi być zaakceptowany przez administratora ze względów bezpieczeństwa. W czasie urlopu mogę zajrzeć parę razy na forum by dać okejki na 1szy post, ale nie będę rozpatrywać podań.

Ci, którzy mogą i chcą są proszeni o reklamowanie gry, nadal mamy dużo wolnego miejsca na mapie. Jeśli te miejsca się nie zapełnią, to w pierwszej kolejności będę negocjować z graczami potencjalne zwiększenie ilości prowincji, pojawią się też kraje NPC. Można zgłaszać swoje propozycje w stylu
Nazwa - mapa z lokalizacją - odpowiednik kultury IRL - odpowiednik religii IRL - komentarz
najlepiej w temacie komentarze do zgłoszeń w dziale rekrutacji.

3 lipca (włącznie) zamykamy wszelką rekrutację na nowe kraje, dalej będzie możliwość rekrutacji na kraje istniejące (NPC lub zwolnione przez graczy). Mam prośbę, by podania złożone w II turze rekrutacji/podczas mojej nieobecności były jak najbardziej wyczerpujące, wzorem tych z I tury (można się posiłkować np. tym jakie pytania zadawałem najczęściej i proaktywnie od razu na nie odpowiedzieć z góry). Nie będzie zbyt wiele czasu w niedzielę na takiego ping-ponga komentarzami, jaki był w I turze rekrutacji więc chciałbym mieć wszystkie niezbędne informacje by tylko dawać akcepty lub nie. 4 lipca zaczynamy pierwszą turę gry.

Obiecane zasady technologii również pojawią się jutro.
When I became a man I put away childish things, including the fear of childishness and the desire to be very grown up. - C.S. Lewis
Awatar użytkownika
Skryba
Mistrz Gry
Kontakt:

Druga

Niniejszym potwierdzam, że na Discord nie są rozpatrywane żadne merytoryczne sprawy. Kanały merytoryczne dot. gry zostają z DC usunięte.
Awatar użytkownika
Skryba
Mistrz Gry
Kontakt:

Trzecia i ostatnia

Bardzo Was przepraszam, ale straciłem chęć i serce do prowadzenia gry. Nasz krótki eksperyment się kończy, jest mi jedynie przykro względem graczy, którzy się mocno zaangażowali i włożyli sporo serducha w prowadzenie swojego kraju i na pewno mieli bardzo ambitne plany. Jednakowoż start w wakacje był pomysłem głupim, kontrowersje związane z prostymi (jak nie prostackimi wręcz) zasadami przerosły zupełnie moje najśmielsze oczekiwania, a na dodatek niestety muszę sobie zanotować, że wczesne średniowiecze to kiepska data startu, bo duża część graczy zupełnie tej epoki nie czuje i powiela schematy z czasów późniejszych o dobre 500-800 lat.
Dochodzą też moje personalne problemy, których tutaj jednak roztrząsać nie będę.
Zastanawiałem się, czy po prostu nie zrobić projekcji ("czyszczenia planszy") po tym co zdołaliśmy tu zagrać i ruszyć z etapem II, który byłby pewnie o wiele lepszy dla większości z Was od września, ale zagraliśmy ledwo cztery tury.

Powiedziałbym, że jeszcze kiedyś do tego wrócę, ale podejrzewam, że niesmak będzie spory po takim falstarcie, więc chyba nie ma co. Mam nikłą nadzieję, że jednak nie potraktujecie tego jako czasu zupełnie straconego, bo coś tam jednak się działo.

Trzymajcie się dziubaski.
Zablokowany

Wróć do „Rekrutacja, zasady, lore, OG”