ROSWG

Awatar użytkownika
Witold

Re: ROSWG

Post autor: Witold »

Kocurrrek pisze: czw mar 25, 2021 12:53 am
Szegvarujemy XD
Ja to odczytałem pierwszy raz jako "Królestwo Szwagra" Cześć Sig!!, jeżeli masz event podsumowujący to już nieaktualne
Awatar użytkownika
Skryba
Kontakt:

Post autor: Skryba »

Cześć Sig!!, jeżeli masz event podsumowujący to już nieaktualne
Nie mów mu tak bo jeszcze uwierzy. Bez eventa nie ma co się pokazywać xD

A ja #teambadet, Kocur masz dobre argumenty historyczne, ale ja już mam flashbacki jak widzę ciągle te same edykty.

Mnie by nie wpuścili do królestwa szwagra, nie mam żadnego :(((
When I became a man I put away childish things, including the fear of childishness and the desire to be very grown up. - C.S. Lewis
Awatar użytkownika
Badet

Post autor: Badet »

Koszmarki?

Przecież w tym naszym real okresie średniego średniowiecza, to tendencje do ujednolicania wag i miar były właściwie normą. Za 2 wieki relatywnie powstała Magna Carta miała znamiona tych regulacji, a tylko dlatego nie było to jakieś nagminne dlatego, że wcześniej ludzie cześciowo korzystali z tego, że jakieś regulacje miar i wag szły w czasach rzymskich. W indiach z półtora tysiąca lat przed naszą erą były też te tendencje.

A akademie... też naleciałości starożytności odbudowywane choćby za Karola Wielkiego.

No koszmarki? serio? XD

To może powinno być, że realtywnie V wiek mamy w porównaniu z real history, bez wpływów naszej starożytności (ciężki do uzyskania punkt odniesienia) i sobie wszyscy Koboldujemy, Snotlingujemy czy tam Szegvarujemy XD
Tak, koszmarki.

Fakt że historycznie takie rzeczy były nie ma tu nic do rzeczy. Piję do tego że zrobił się z tego taki stały motyw impa, nie było edycji żeby ludzie nie trzaskali jednym i drugim jak głupi chyba (przynajmniej ja nie pamiętam. I w większości robią to z powodów i w okolicznościach całkowicie innych niż historyczne. Taki koszmarek gameplayowy, ot co. Dlatego też się nabijam ;p
I7: Związek Saliski, I8: Hrabstwo Nowego Sohail, I9: Królestwo Naugrimów, I10: Konglomerat AAAR (Auralen-Asturia-Artois-Rzesza), I11: Konfederacja Kantonów Naugrimskich-GM, I12: Cesarstwo Ta'in, I13: Hospodarstwo Tenes
Awatar użytkownika
Skryba
Kontakt:

Post autor: Skryba »

po rezygnacji Matinha mam mediacje z samymi NPCami xD Badet ćwicz schizofrenię
When I became a man I put away childish things, including the fear of childishness and the desire to be very grown up. - C.S. Lewis
Awatar użytkownika
Badet

Mój ulubiony rodzaj kłótni - z samym sobą ;d
I7: Związek Saliski, I8: Hrabstwo Nowego Sohail, I9: Królestwo Naugrimów, I10: Konglomerat AAAR (Auralen-Asturia-Artois-Rzesza), I11: Konfederacja Kantonów Naugrimskich-GM, I12: Cesarstwo Ta'in, I13: Hospodarstwo Tenes
Awatar użytkownika
Badet

Dochody dostaniecie jutro w ciągu dnia, jak ktoś chce to można już działać za rok 210.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusje”