Królestwo Tarlandzkie- Troniq

Troniq

Królestwo Tarlandzkie- Troniq

Post autor: Troniq »

Uszanowanko, chciałbym przejąć kontrolę nad Królestwem Tarlandzkim. Z tego co rozumiem wszystko jest tam ustalone, więc nic nie mogę modyfikować?
Awatar użytkownika
Princeps
Mistrz Gry

Re: Królestwo Tarlandzkie- Troniq

Post autor: Princeps »

Dobry. Generalnie to jak się wchodzi na gotowe państwo to trzeba się trzymać wytycznych zawartych w opisie państwa, żeby zachować spójność świata. Oczywiście nie wszystko tam jest zawarte, więc możemy wynegocjować jakieś doprecyzowania jak będzie trzeba.

Jak Ci to nadal odpowiada, to mam parę kontrolnych pytań pro forma:

1. Jakie Królestwo Tarlandu ma mniej więcej relacje/układy dyplomatyczne na obecnym etapie gry?
2. Jakie ludy zamieszkują Tarland?
3. Jakie są mechaniczne doktryny i bonusy startowe Tarlandu?
I11: La Repubblica, I12: Sułtanat Raszimu, I13: Księstwo Dragenii/MG
Troniq

Post autor: Troniq »

Rozumiem. Właśnie myślałem o uzupełnieniu historii, mam już nawet parę pomysłów.

1. Z tego co widziałem to jedyne układy jakie Kroólstwo Tarlandzkie posiada to traktat handlowy z Wielkim Księstwem Smirnovskim oraz zezwolenie na łupienie morza północnego przez Dalwat Al-Barbah ( Nawiasem mówiąc kto wymyślił taką nazwę 0_0 ). Innych jawnych traktatów nie było.
Zauważyłem jeszcze, że na turnieju w Księstwie Daalriady możni rozmawiali o tym, że Gaerwulf jeszcze nie podjął decyzji co wskazuje na istnienie jakiejś propozycji złożonej poza głównymi kanałami komunikacyjnymi.

2. Tarlandczycy - lud utworzony z połączenia Angrów (lub Angradów - post o historii Imperium używa tej drugiej nazwy) i przeważającej ludności miejscowej.
Lorenowie- lud, który wyemigrował ze swoich terenów ojczystych na skutek ekspansji Imperium. Jako wytrawni budowniczy przyczynili się do powstania pierwszych miast w Królestwie Tarlandzkim i początkowo stanowili w nich większość mieszkańców (dopóki Tarlandczycy nie przyszli i nie ukradli miast dla siebie xD).

3. Jeśli dobrze pamiętam to tylko "Mistrzowie szkutnictwa".

4. Tu dodam swoje przemyślenia, przy okazji zobaczysz, że przejrzałem sobie trochę postów.

Ethewulfowi jak i jego bratu Ethebaldowi w ostatnim roku narodziła się córka, choć potomkini następcy umarła. Podejrzewam, że Ethewulf w takim przypadku ukrycie zazdrościłby bratu co mogło by doprowadzić do pogorszenia relacji pomiędzy nimi (również możliwe jest to, że Ethewulf śmierć córki zrzucił na któregoś z dwójki bogów swojej religii co także może doprowadzić do ciekawego rozwoju sytuacji).

W historii nic o tym nie było ale w poście na temat dynastii zauważyłem, że brat Gaerwulfa umarł w bitwie przeciwko niemu (co najprawdopodobniej wskazuje na rebelię), a wkrótce potem "w tajemniczych okolicznościach" zmarły jego żona i dziecko. Czyżby Gaerwulf postanowił, że nie chce ryzykować kolejną rebelią i zdecydował się na morderstwo?
Awatar użytkownika
Princeps
Mistrz Gry

Post autor: Princeps »

Odpowiedzi na wszystkie pytania są poprawne, gratulacje.

Co do Twoich propozycji:
W historii nic o tym nie było ale w poście na temat dynastii zauważyłem, że brat Gaerwulfa umarł w bitwie przeciwko niemu (co najprawdopodobniej wskazuje na rebelię), a wkrótce potem "w tajemniczych okolicznościach" zmarły jego żona i dziecko. Czyżby Gaerwulf postanowił, że nie chce ryzykować kolejną rebelią i zdecydował się na morderstwo?
Cóż, prawdopodobnie nie jesteś jedynym co doszedł do tego wniosku i mówię tu również IG. W każdym razie to domysły, bo jednoznacznych dowodów nie ma, a jak ktoś zacznie w Tarlandzie o tym głośno rozpowiadać, to się narazi na niełaskę króla, więc raczej się ten temat zostawia.
Ethewulfowi jak i jego bratu Ethebaldowi w ostatnim roku narodziła się córka, choć potomkini następcy umarła. Podejrzewam, że Ethewulf w takim przypadku ukrycie zazdrościłby bratu co mogło by doprowadzić do pogorszenia relacji pomiędzy nimi (również możliwe jest to, że Ethewulf śmierć córki zrzucił na któregoś z dwójki bogów swojej religii co także może doprowadzić do ciekawego rozwoju sytuacji).
Relacje w dynastii panującej wolę ustalać już na tajnym forum.

W każdym razie:

Podanie zaakceptowane

I11: La Repubblica, I12: Sułtanat Raszimu, I13: Księstwo Dragenii/MG
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rekrutacja”