Podanie o Księstwo Elyrandyjskie

Mistrz Gry
Kontakt:

Re: Podanie o Księstwo Elyrandyjskie

Post autor: Skryba »

To może po prostu chcesz objąć Święte Państwo? Jest wolne.
When I became a man I put away childish things, including the fear of childishness and the desire to be very grown up. - C.S. Lewis

Post autor: Renal »

Jest już zawnioskowana, a ja po prostu chcę smaczka :D
Mistrz Gry
Kontakt:

To Altmaria może? Tam jednym z wyznań jest katlonizm.
When I became a man I put away childish things, including the fear of childishness and the desire to be very grown up. - C.S. Lewis

Jeszcze raz:
Chcę Księstwo Elyrandyjskie, po prostu chcę wprowadzić smaczka odnośnie powiązań Państwem Świętym.
Przedstawiłem swoje propozycje, jestem otwarty na inne. Jeśli to nie jest możliwe to też poproszę o informację. Zatem jak?
Mistrz Gry
Kontakt:

No ten dysonans wiar jest zbyt duży, Ś.P. nie ma nic wspólnego z Elythyzmem wyznawanym bardzo powszechnie w Księstwie. A na dodatek obecnie jest praktycznie stan zimnej wojny religijnej między tymi dwoma wyznaniami.

Rozumiem, że koligacje z imperialną arystokracją są okiej (wiem, że w dynastii jest więcej wewnętrznych mariaży, ale nie tylko), gdzie Katlonizm jest główną religią, więc po prostu chcę taką matkę. No ale to poziom akceptacji dynastii tylko.

Tak poza tym to wszystko dla mnie ok.

Post autor: Tymus »

Czymś innym są koligacje z imperialną arystokracją wyznającą ortodoksyjny katlonizm, a czymś innym bękarcie pochodzenie po hereytckim wikariuszu, którego wprost się nie lubi w Imperium (tak gracz stworzył ten kraj), a którego wasalem i bezpośrednim sąsiadem jest Księstwo.

Jak pisałem już wcześniej najsensowniejszym rozwiązaniem byłoby po prostu pochodzenie matki z jakiegoś wygnanego przez wikariuszy rodu medyjskiego. Natomiast jeśli koniecznie (z niezrozumiałych przyczyn) akurat chcesz mieć powiązanie z Andronikosem to możemy zgodzić się na pochodzenie np. od jego rodzeństwa, które pozostało w imperium i nie dołączyło do jego herezji.

Jeśli jesteś zainteresowany tym krajem, to w ramach małej weryfikacji - krótko nam napisz czy kraj jest związany jakimiś umowami z innymi państwami? A jeśli tak to jakimi.

Księstwo jest związane z Imperium stosunkiem lennym:
płaci trybut, nie powinien wypowiadać sam wojen
Imperium jednak powinno ochronić księstwo w razie napadu
(początkowa cecha)

Ostatnio też podpisano porozumienie z Unią Liwurską, porozumienie jest w głównej mierze handlowe i antypirackie. Dodatkowo książę wyraził zgodę na budowę przedstawicielstwa handlowego i statków. Dokładne przepisy traktatu.

Co do mojej wstawki to chciałbym wybrać, że moją matką jest arystokratka z Imperium, która po prostu jest skrytą heretyczką.

Post autor: Tymus »

PODANIE ZAAKCEPTOWANE
Zablokowany

Wróć do „Zaakceptowane”