Lómdati Rígsþur
Re: Lómdati Rígsþur
1) no tak, ale zanim władca to najpierw jego domena, bo muszę wiedzieć co, kto, jak i gdzie
3) rzutka krew / wymuszona jedność: plus - premia siły dla jednostek piechoty; minus - niższe ekwilibrium stabilności
3) rzutka krew / wymuszona jedność: plus - premia siły dla jednostek piechoty; minus - niższe ekwilibrium stabilności
When I became a man I put away childish things, including the fear of childishness and the desire to be very grown up. - C.S. Lewis
1) To taki władca, nie całości, ale Dagu którym ja będę dowodził. Więc kto? Wojowniczka Dagan Vittaheimr Gdzie? W dagu Trondheim (dodałam mapę z zaznaczonym miastem, na razie robione na tel, do kompa będę miał dostęp wieczorem). Coś jeszcze tutaj ci potrzeba?
3) Zastanawiam się, czy premia do jednostek piechoty, czy może premia do obronności? W końcu każdy po części jest wojownikiem kto siedzi w miastach?
3) Zastanawiam się, czy premia do jednostek piechoty, czy może premia do obronności? W końcu każdy po części jest wojownikiem kto siedzi w miastach?
1) git, o to mi chodziło dokładnie
3) zgoda
pamiętaj o dodaniu doktryny lustrzanej jak u Ludów Terejskich
minus - wszystkie decyzje dotyczące federacji (nazwijmy to tak roboczo) muszą być dyskutowane z każdym Dagiem i przyjęte przez aklamację
plus - w razie zagrożenia federacji duże bonusy do aprowizacji i morale wojska oraz stabilności kraju (zjednoczenie)
PODANIE ZAAKCEPTOWANE WARUNKOWO
Bez prowincji przegranych w konkursie podań z Morianami (Krewetka).
3) zgoda
minus - wszystkie decyzje dotyczące federacji (nazwijmy to tak roboczo) muszą być dyskutowane z każdym Dagiem i przyjęte przez aklamację
plus - w razie zagrożenia federacji duże bonusy do aprowizacji i morale wojska oraz stabilności kraju (zjednoczenie)
When I became a man I put away childish things, including the fear of childishness and the desire to be very grown up. - C.S. Lewis
3) Ok, dodam za niedługo będę miał czas to wszystko pododaje.
Super, że przeszło. Szkoda, że nie w całości. Czytałem teraz podanie Miorian (Krewetki) i widzę, że pisze tam, że nie jest zbytnio przywiązany do swoich prowincji. Czy byłaby możliwość, jeżeli to dla niego nie problem, aby przesunął swoje na południe te 6 prowincji? A jeżeli on się nie zgodzi, albo nie będzie takiej możliwości to, czy te 6 mogę dobrać z zachodu?
Super, że przeszło. Szkoda, że nie w całości. Czytałem teraz podanie Miorian (Krewetki) i widzę, że pisze tam, że nie jest zbytnio przywiązany do swoich prowincji. Czy byłaby możliwość, jeżeli to dla niego nie problem, aby przesunął swoje na południe te 6 prowincji? A jeżeli on się nie zgodzi, albo nie będzie takiej możliwości to, czy te 6 mogę dobrać z zachodu?
Jeśli będzie chętny na wymianę, dla mnie nie ma problemu.
Jeśli nie, możesz brać na zachód, podanie Gacka na razie nie jest zaakceptowane jeszcze.
Jeśli nie, możesz brać na zachód, podanie Gacka na razie nie jest zaakceptowane jeszcze.
Dodałem doktrynę Wymuszona jedność. Rozumiem, że mam dodać czwartą doktrynę wymuszoną przez rządy? Tylko nie pasuje mi jedna rzecz w niej, że minusem jest przyjęcie decyzji przez aklamację. To oznacza, że jak jeden się nie zgodzi to decyzja nie przechodzi, bo aklamacja jest przez jednomyślność. W tym co odpisywałem, mówiłem że prowadzą się przez większość głosów i każdy musi u siebie wprowadzić, chyba że zdecyduje się o jakimś wyjątku.
Tak też się zastanawiam, czy plusy z tej doktryny, cytując ciebie:
"plus - w razie zagrożenia federacji duże bonusy do aprowizacji i morale wojska oraz stabilności kraju (zjednoczenie)"
oraz z Wymuszona jedność:
"Premia do obronności państwa."
czy one się nie dublują?
W sprawie prowek napisałem do Krewetki. Czekam na odpowiedź. Jak nie wyrazi zgody to przejmę na zachód prowki
Tak też się zastanawiam, czy plusy z tej doktryny, cytując ciebie:
"plus - w razie zagrożenia federacji duże bonusy do aprowizacji i morale wojska oraz stabilności kraju (zjednoczenie)"
oraz z Wymuszona jedność:
"Premia do obronności państwa."
czy one się nie dublują?
W sprawie prowek napisałem do Krewetki. Czekam na odpowiedź. Jak nie wyrazi zgody to przejmę na zachód prowki

Podanie jest już klepnięte, także nic nie będziemy już merytorycznie docierać. Wymuszone rządy są zamiast tej wojskowej doktryny, którą odrzuciłem, więc liczba się zgadza (3).
Jeśli większość zamiast aklamacji to będzie bonus zamiast duży bonus w plusie.
Jeśli większość zamiast aklamacji to będzie bonus zamiast duży bonus w plusie.
To w takim razie do czego była zgoda w punkcie 3? Bo coś się gubięSkryba pisze: sob cze 25, 2022 9:41 am 1) git, o to mi chodziło dokładnie
3) zgoda

Jednostki to jednostki (wojsko), doktryna się odnosi do całego państwa. Myślałem, że mówisz o jednostce specjalnej (JS).
Ok, teraz rozumiem. Miałem na myśli państwo, a nie jednostki, więc dlatego by się pokrywało. To zostaje tak jak powiedziałeś.
Z Krewetki średnio się dogadałem. Powiedział, że może się przesunąć o 1-2 prowincje, w zależności ile będzie prowek ostateczie (mówiłeś, że możliwe, że po 20 prowincji na gracza będzie). W takim razie na wstęp tak jak rozmawialismy, przesuwam się na zachód w taki sposób. Pasuje?
https://i.ibb.co/m4NKmDN/L-mdati-R-gs-ur.png
Z Krewetki średnio się dogadałem. Powiedział, że może się przesunąć o 1-2 prowincje, w zależności ile będzie prowek ostateczie (mówiłeś, że możliwe, że po 20 prowincji na gracza będzie). W takim razie na wstęp tak jak rozmawialismy, przesuwam się na zachód w taki sposób. Pasuje?
https://i.ibb.co/m4NKmDN/L-mdati-R-gs-ur.png